Share with:


חלבי

אופן הכנה

בא לי משהו מתוק…
אז אפיתי רולדות מגולגלות בתמרים ובאגוזים בשיבריי שקדים וגם בפיסטוקים…
והתוצאה פשוט טעימה
😋😋😋😋😋😋😋😋
המתכון המלא
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3-4 כפות חלב קר
למלית:
מכל ממרח תמרים
2 כפיות קינמון טחון
50-100 גרם אגוזים טחונים (לא חובה)
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, הווניל והמלח, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ ומורחים שכבה דקה של ממרח תמרים.
מפזרים מעט קינמון טחון ואגוזים (אם רוצים) ומגלגלים לרולדה הדוקה.
מניחים את הרולדות על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
מצננים את הרולדות במקרר במשך חצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים את הרולדות 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות מעט ונסדקות בחלקן העליון.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ופורסים.
בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
המתכון לקוח מאתר מאקו אוכל😘

מזמינה אתכם להצטרף לקבוצת
פאן זה כאן קבוצה של שיתופיות, מלאה באהבת חינם, רעות, נתינה והעצמה. 
ליחצו על הקישור ואתם בפנים

לקבוצה של גלית: מתכונים מצולמים
הבלוג של גלית
שיתוף בהנאות החיים, המלצות בנושא לייף סטייל, תיירות,הורות ומתכונים

רולדות מגולגלות בתמרים ובאגוזים בשיברי שקדים וגם בפיסטוקים_גלית נחמן
גלית נחמןספר המתכונים של
מתכון של

גלית נחמן

47 מתכונים