Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
1 תפוא מגורד דק וסחוט מנוזלים
1 קישוא מגורד דק וסחוט מנוזלים
1 גזר מגורד דק וסחוט מנוזלים
חופן פטרוזליה קצוצה
4 כפות פירורי לחם בטעם שום עם שומשום
1 ביצה
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית בהרט
לערבב הכל היטב ולהכניס למקרר לפחות לשעה לספיגת טעימים עדיף לילה קודם.

מצרכים לרוטב:
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
6 כפות שמן לטיגון הבצל
חצי כף סוכר חום דמררה
רבע כפית קינמון
חצי כפית מלח
כפית מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף רוטב טריאקי
1 כף סילאן
2 כוסות מים רותחים
מתקנים טעמים במידה וצריך.

אופן ההכנה:
מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר ונותנים לו מנוחה של 5 דקות בטמפרטורת החדר.
בידיים משומנות יוצרים כדורים ומועכים אותם טיפה.
מחממים מחבת טפלון עם 5-6 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות על להבה נמוכה עד להזהבה משני הצדדים ומניחים בנייר סופג.
להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
מוסיפים את שאר התבלינים ואת המים החמים ומביאים לרתיחה.
טועמים ומתקנים טעמים במידה וצריך.
מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור עד הרוטב.
יוצא פשוט מעדן באחריות

קציצות עוף משגעות ברוטב בצל מקורמל
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים