Share with:


חלבי

אופן הכנה

כנראה שכל מי שגדל בטבריה בשנות ה50 מכיר את המאכל הזה שנקרא קלסונס (כמובן לפי מה שסבתא שלי מספרת, בפועל אני כל החיים גרתי בקריות ואני מכירה את זה מסבתא 😂), ומי שלא מכיר מצורף לפה מתכון למאכל האלוהי הזה שכולם אצלנו במשפחה מחכים לשבועות כל שנה רק בגללו 🤤🤤

מתכון לקלסונס:
לבצק –

1 קג קמח
קצת מלח
3 תפוא קטנים מבושלים
קצת שמן
מים כמה שנכנס בערך 2 כוסות

למילוי –
2 קוביות גבינה בולגרית
2 ביצים

מבשלים תפו"א, מועכים לפירה, מערבבים ביחד עם הקמח מלח וקצת שמן, ומוסיפים כוס מים, מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהתאם עד אשר מקבלים בצק אחיד.

בקערה נפרדת לוקחים את הקוביות גבינה מפוררים ומערבבים ביחד עם שני הביצים.

לוקחים חתיכת בצק, מרדדים, קורצים עיגולים, שמים כפית מילוי באמצע, סוגרים לחצי ומהדקים טוב.

מקפיאים לשעתיים לפחות להתייצבות וכשרוצים לאכול מרתיחים בסיר מים, מכניסים את הקלסונס וכשהם צפים מוציאים ואוכלים🤤🤤

הצעה לשדרוג שמשדרג את הקלסונס פי 10 – להכין פסטה לפי ההוראות הכנה, לסנן ולשים בתבנית, מעל לשים את הקלסונס (לאחר בישול בסיר) ולפזר מעל בולגרית ולהכניס לתנור על 180 מעלות לרבע שעה

מתכוןמתכון

קלסונס_רותם לוי
רותם לויספר המתכונים של
מתכון של

רותם לוי

1 מתכונים