Share with:


בשרי

אופן הכנה

וחברים אני יודע שיש עוד דרכים לעשות את המתכון ואני יודע שיש מי שעושה אחרת!!!

הקובה:
מצרכים:
קילו סולת
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים (2-3 כוסות)

אופן הכנת הקובה:
1. מניחים את הסולת בקערה, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים.
2. מוסיפים את המים לפי הצורך בין 2 ל-3 כוסות בהדרגה עד לקבלת אחיד.
3. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק מדי. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה.
המילוי לקובה:
1/2 קילו בשר טחון
1-2 תפוחי אדמה
ירק – כרפס/פטרוזיליה
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לפי הטעם)
התפוח אדמה מרכך את הבשר ומאוד מוסיף לטעם אך אפשר לוותר עליו ובמקום להוסיף בצל.

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את הצבע שלו.
2. חותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לבשר,
3. קוצצים ירק ומוסיפים את התבלינים ומטגנים הכל ביחד ומנחים במסננת להתקרר.
4 לאחר שהמילוי התקרר, לוקחים קערה עם מים בשביל להרטיב את כפות הידיים מעט, לוקחים חתיכה מהבצק וממלאים ומניחים במגש. מומלץ להרטיב מעט את תחתית המגש כדי שהקובות לא יידבקו.
המרק של הקובה דלעת:
חתיכה בינונית דלעת
2 גזרים ו-2 קישואים (לא חובה)
כמה גיבעולים ועלים של כרפס
קצת שמן
2 כפות רסק
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף מרק עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר, כשרותח מוסיפים את הרסק, השמן ושאר התבלינים ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הקובות.
לאחר רתיחה של 5 דקות, מוסיפים את הדלעת, הקישוא והגזר.
* אפשר לגרד עגבנייה ולהוסיף למרק.

בתיאבון
תודה לחברת הקבוצה עינב כהן.

קובה דלעת_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים