Share with:


בשרי

אופן הכנה

תבשיל איטלקי שמכינים מחזה עוף ,או דג מפולט.עם יין לבן וצלפים .טעם חמצמץ עדין מיוחד.
6 נתחי חזה עוף פרוסים דק
לטבול נתחי חזה העוף הקמח שמתובל במלח פלפל שחור גרוס.
לטגן במחבת עם שמן זית על הכיריים בחום בינוני ,לגוון זהוב.
לאחר טיגון נתחי החזה להניחם על צלחת עם נייר סופג.
למחבת עם שמן הזית שהשתמשנו לטיגון, להוסיף 2 בצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות,(אפשר להשתמש בבצל 1 אם אין שאלוט)לה
להוסיף 2 שיני שום כתושות להזהיב קלות
.1/3 כוס יין לבן להוסיף למחבת ,לבשל 4 דקות .
1/2 כוס ציר מרק עוף להוסיף למחבת .(אם אין ציר מרק אפשר מים עם 1/2 כפית אבקת מרק עוף)
2 כפות צלפים כבושים
1/4 כוס מיץ לימון
1 לימון פרוס דק לפרוסות.
מעט פלפל שחור גרוס.

להחזיר נתחי חזה העוף המטוגנים למחבת עם הרוטב לבשל 10 דקות,להוסיף פטרוזיליה קצוצה,לבשל עוד 4 דקות ולהגיש.

הרוטב נהדר על פסטה,אורז,או פירה.

ציקן פיקאדה _ Chiken Pikada
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים