Share with:


חלבי

אופן הכנה

הצ'יזקייק הזה בידיוק לאותם מקרים שמתחשק קינוח קל .את גבינת ה"פילדלפיה"החלפתי במתכון לגבינה יותר קלה "קוטג" שגרם לצ'יזקייק מרקם יותר קליל ואורירי
וכמובן גם הקלריות פחתו לכן קראתי לעוגה הזאת "צ'יזקייק לייט"
רציתי שיהיה לצ'יזקייק טעם שוקולדי עדין לכן החלטתי תבסיס לעשות בטעם גבינה וניל ותקישוט מעל בשוקלד עדין וזה מה שיצא

מצרכים:
250 גרם פתי בר שוקולד/עוגיות שוקלד ללא קרם
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
600 גרם קוטג'/בסיס אחר שאתן למטה
200 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
150 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
חצי חפיסה שוקולד מריר

מי שלא אוהב קוטג אפשר להחליף לכזהה דבר ל600 גרם גבינה צריך לקחת גבינה לבנה 5 אחוז או יוגרט 4 אחוז שומן (סה"כ שיצא 450 גרם ) ולהקפיא לכמה שעות
ולפני שמוצאים מהמקפיא לוקחים קערה שמים עליה מסננת או בד גזה שמקופל לכמה פעמים
ומוצאים מהמקפא תיוגרט או גבינה ומחלצים לתוך המסננת או הבד גזה (לחתוך תקופסא בעדינות אם לא מצליחים לחלץ ) ושמים ל8 שעות או לילה שלם להמסה וטיפטוף הנוזלים באופן טבעי
זהו זה ישמש אותכם אם תרצו כתערובת הגבינה אם לא רוצים קוטג'

אופן הכנה:
1-טוחנים את העוגיות מוסיפים להם קינמון ואגוז מוסקט
2-מערבבים את תערובת העוגיות הטחונים עם חמאה רכה
3-בתבנית עגולה(אני משתמשמת בתבנית 26 ס"מ משטחים ומהדקים תעוגיות עם החמאה ומהדקים גם 2 ס"מ מהדפנות ושמים במקרר
4-הכנת המילוי-מקציפים שמנת מתוקה ןמאחדים אותה עם הגבינה סוכר וסוכר וניל ומקציפים לאט (ורצוי לערבב תשמנת המוקצפת עם הסוכר גבינה וסוכר וניל עם מטרפת יד)
5-מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים ומעבירים הכל לתבנית עם בסיס העוגיות ומכניסים לתנור שחומם ל160 מעלות לשעה
6-כשהצ'יזקיק אפוי משארים אותו להצטנן בתנור עם דלת פתוחה קלות
7-כל עוד העוגה חמה מפזרים עליה שוקלד מגורר השוקלד טיפה ימס ויווצר לכם קישוט נחמד
ואחרי שהעוגה התקררה לטמרטורת החדר להכניס למקרר ללילה שלם
(כן זה קשה לחכות ליליה ולא לקחת חתיכה אבל העוגה צריכה להיות מאוד קרה ככה היא הכי טעימה )

קישוט:
אפשר לקשט בפירות יר שאוהבים זה יעניק חמיצות עדינה וטעימה

בהצלחה

מרינה בריילובסקי

צ'יזקייק (עוגת גבינה)
מרינה בריילובסקיספר המתכונים של
מתכון של

מרינה בריילובסקי

9 מתכונים