Share with:


פרווה

אופן הכנה

מלית :
להכניס לקערה את כל החומרים ולערבב לתערובת אחידה.

כוס אגוזי פקאן טחונים.
3/4 כוס שקדים טחונים.
כוס פיסטוקים טחונים.
כוס סוכר.

כפית ת.וניל.
חלבון ביצה.
2 כפות מים.

1/4 כפית הל
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית קינמון.

1 חבילה בצק פילו.

מעלה פילו לעשות כיווצים במרכז העלה.
להשאיר כ- 4 ס"מ ללא כיווצים מהדף
מלמעלה ומלמטה.

על החלק המכווץ לשים כף מהמלית במרחק של 2 ס"מ לאורך הכיווץ. לסגור/לכסות את המילוי עם יתרת הבצק שהשארנו מהדף מלמעלה ומלמטה.
לחתוך בין המרווחים ולצבוט משני הצדדים את הצדפה/בקלוואה. להפוך את הצדפה /בקלוואה ושוב לצבוט מהצדדים ,( כמו עטיפת סוכריה) ולהניח על תבנית עם נייר אפיה משומן היטב.
לאחר שמסיימים להניח את הצדפות/ בקלוואה
על תבנית האפיה להמיס חמאה ולהבריש את הבקלוואה בנדיבות רבה.
לאפות בחום 180 מעלות 20 דקות.

בינתיים להכין סירופ כמו של שבקייה. לאחר סיום האפיה
לשפוך על הבקלוואה בעודה חמה סירופ כמו של שבקייה.

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון המחשה להכנת צדפות בקלוואה_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

65 מתכונים