Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

החומרים
5 תפוחי אדמה גדולים
12 ביצים גודל L 1
גזר גדול או 2 קטנים
קוסברה קצוצה
1 לימון סחוט
רבע כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף שטוחה
קורט מלח
פחות מרבע כפית כרכום

הכנה :
מדליקים תנור ל-200 מעלות שולקים את התפוחי האדמה והגזר מסננים לכמה דקות
מעבירים לקערה את התפוחי האדמה מועכים ואת הגזר חותכים לקוביות בינתיים מפרידים את הביצים את החלבון מקציפים עם קורט מלח ואת החלמונים שמים בצלוחית בניפרד
כאשר נהייה קצף יציב מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפלפל,מרק העוף,הקוסברה,הכרכום והלימון הסחוט על התפוחי האדמה מערבבים היטב ומעבירים לתוך הקצף שהקצפנו כל פעם קצת
בינתיים שמים בסיר כ-רבע כוס שמן ומחממים על אש גבוהה כאשר השמן רתח מטים את הסיר לתנועה סיבובית בכדי שכל השמן ימרח היטב מעבירים את התערובת לסיר ומכסים
מבשלים כ-7 דקות עד שרואים שמסביב לסיר זה שחום מכבים את האש

מעבירים את הסיר לתנור לעוד חצי שעה בערך אחרי שהפשטידה נאפתה והכנסנו סכין והוא יצא חלק
שופכים את עודפי השמן כשאנחנו סוגרים על הסיר את המיכסה הופכים כלפי מטה ואז השמן יורד אם נשאר כמובן
מעבירים לצלחת הגשה..

פשטידה קלה טעימה
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים