Share with:


פרווה

אופן הכנה

קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
כף ערק
ביצה 1
מים לפי הצורך עד למרקם נוח
בערך 550 מיל מים סהכ 2 וחצי כוסות. כולל חצי כוס מים של תסיסת השמרים )
בתוך קערית שמים את השמרים וכף מהסוכר וחצי כוס מהמים
מערבבים
לתת לזה לתסוס כ 3 עד חמש דקות בערך
בקערה גדולה מערבבים את הקמח המלח וכף הסוכר
מוסיפים לקערה את השמרים שתססו .מוסיפים ביצה וערק.
ומים בהדרגה להתחיל מכוס וחצי ואחר כך להוסיף עוד חצי כוס מים בהדרגה .
לשים הכל לבצק חלק ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
אחרי התפיחה
לפזר מעט קמח ולרדד את הבצק
לקרוץ מהבצק בעזרת קורצן
עגול או אליפסה(פחית שימורים טונה )
להניח על גבי ריבועי נייר אפיה מקומח
להתפיח את העיגולים כרבע שעה
לשים חתיכת גזר בשמן
ולטגן בשמן עמוק
(כדי שהשמן לא ישחים מידיי)
ניתן לשים מילוי טעים מביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, סלט, טונה .עריסה,זיתים ולימון כבוש ובתאבון 😋
אסתי מטבח בכיף✨✨✨

פריקסה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי

180 מתכונים