Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
3 פלפלים ירוקים בהירים (נקראים נהריה)
5 פלפלים אדומים (אפשר להכין רק עם פלפל אדום = גמבה)
1-2 פלפלים ירוקים חריפים או יותר
שוטפים היטב מנגבים משאריות המים, קולים בגריל, או על אש גלויה, או על להבת הגז, מסובבים לכל הצדדים עד השחרה, מכניסים לסיר עם מכסה או לשקית ניילון וסוגרים….עד שמתקרר קצת…מקלפים ושוטפים.
עכשיו, בוצעים רצועות רחבות, או דקות, ושמה בקופסה מתאימה.
התחמיץ מבית אמא בוצי:
מעט מים רצוי פושרים
חומץ
מעט סוכר / ממתיק אחר
מעט מלח
3-5 עלי דפנה
3-5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
כפית שמן
כמה שיני שום מעוכים ופרוסים
אני מערבבת תחילה את המלח והסוכר עם מעט מים חמים, כשנמס מוסיפה מים קרים ושאר מרכיבי המרינדה, מערבבת ושופכת על הפלפלים.
היות ולא ניתן לדייק בכמויות, מציעה לכם לשים מעט מכל דבר, לטעום ולשפר לפי טעמכם

מתכוןמתכון

פלפלים קלויים בתחמיץ מהמטבח הרומני של אמא בוצי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים