Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

1 ליטר חלב
200 גרם סוכר
8 ביצים
5 חלמונים (100 גרם)
1 מקל וניל

ועוד 200 גרם סוכר לקרמליזציה

אופן הכנה:

בסיר קטן ממיסים 200 גרם סוכר עד שנוצר קרמל (לא לערבב בזמן ההמסה אחרת הסוכר יהפוך לסוכריה קשה) ויוצקים מעט לתוך תבניות קטנות (ספלי חרסינה) עד לגובה של 3-4 מ"מ.
בסיר נוסף מרתיחים חלב, סוכר (200 גרם) ואת גרגירי מקל הוניל.
בינתיים, עד שהחלב ירתח, טורפים בקערה עם מטרפה את הביצים והחלמונים.
יוצקים את החלב החם באיטיות אל תוך הביצים ומערבבים היטב בזמן הוספת החלב. מערבבים היטב ומסננים כדי לוודא שלא נשארו ביצים.
יוצקים לתבניות עם הקרמל ואופים בתנור בשיטת "בן מארי" בחום של 160 מעלות למשך 50 דקות (בן מארי – מניחים את התבנית עם ספלי הפלאן בתוך תבנית גדולה יותר שבתוכה מים חמים).
מקררים היטב במקרר, הופכים לצלחת ומגישים.