Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 חלמונים
כוס מיץ תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז 1
300 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
חצי כוס שמן
רבע כוס מים
חצי כוס סוכר

למילוי פרג
400 גרם פרג
קליפת 2 לימונים מגוררת
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים

הכנת בצק שמרים לעוגה
במיקסר עם וו גיטרה נקציף מרגרינה עד לריכוך, נוסיף חלמונים (אחד אחד), שמן, סוכר, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ונקציף יחדיו כ-2 דקות.

נחליף לוו לישה, נמיך למהירות נמכוה, נוסיף את הקמח בהדרגה, נוסיף גם שמרים ומים ונלוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
נכסה את הקערה ונתפיח למשך שעתיים – שימו לב הבצק לא תופח הרבה, זה בסדר.

הכנת מילוי פרג
בסיר קטן נחמם מים וסוכר, נביא לרתיחה.
ננמיך להבה, נוסיף פרג, קליפת לימון וחמאה ונערבב בעדינות.
נניח את המלית לקירור מוחלט לטמפרטורת החדר.

הרכבה ואפיית הרולדה
כמות המתכון מתאימה להכנת 6 גלילות, לכן, נחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים.
על משטח עבודה לא מקומח נרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
נמרח מלית ונגלגל לרולדה. נמשיך כך ליצירת 6 עוגות רולדה.
נרפד 2 תבניות בנייר אפייה ונניח על כל תבנית 3 רולדות. נמרח בחלמון מעורבב עם כפית שמן.
נאפה את העוגות בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
נצנן בטמפרטורת החדר ונפרוס את העוגה

עוגת שמרים במילוי פרג
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים