לשיוש: | |
100 גר שוקולד מריר מומס | |
1 כפית גדושה קינמון | |
2 כפות גדושות ממרח תמרים | |
1 כפית שמן | |
. | |
לבלילת העוגה: | |
5 ביצים | |
3/4 כוס סוכר | |
1 שקית סוכר וניל | |
250 גר גבינה לבנה | |
200 גר שמנת חמוצה | |
1 ושלושה רבעים כוסות קמח | |
1 שקית אבקת אפייה | |
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות | |
. | |
ציפוי: | |
סירופ מייפל |
להקציף ביצים בשלמותם לקצף תפוח ובהיר.
בהדרגה להוסיף,סוכר,סוכר וניל,שמן,גבינה, שמנת חמוצה, לאחד הכל לבלילה אחידה.
לבלילה זו להוסיף, קמח, אבקת אפייה ותפוחי עץ ולאחד.
לשפוך מחצית מהבלילה לתבנית 24/26 משומנת.
למחצית הנותרת, לערבב עד אחידות את כל חומרי השיוש ולשפוך מעל הבלילה שבתבנית, לשיש בעזרת הלקקן.
אפייה ב180 לא בטורבו עד לקיסם יבש.
לצפות את העוגה בסירופ מייפל.
באהבה ..אורנה ועלני