Share with:


חלבי

אופן הכנה

רולדה מיוחדת במילוי קצפת, בננות וקרמל. עוגה מקסימה ומושקעת מומלצת במיוחד לאירוח או ליום הולדת

מצרכים לרולדה

4 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח

לקרם קרמל טופי
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר חום
25 גר' חמאה
10 סוכריות טופי
לקצפת
1 שמנת מתוקה
כף סוכר
כף פודינג וניל

למילוי
3 בננות חתוכות לקוביות

לקישוט
מעט מקרם הטופי
פרוסות בננה
אבקת סוכר

הכנה

מפרידים את הביצים ומתחילים בהקצפת חלמונים על מהירות גבוהה כדקה.

ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.

מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החלמונים בזה אחד זה עד שכל חלמון נבלע בתערובת.

מוסיפים כם שמן, מלח ותמצית וניל ולבסוף מנפים פנימה את הקמח.

משמנים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומשטחים את בלילת הרולדה על הנייר.

אופים את הרולדה בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, מוציאים ומצננים היטב.

בינתיים מכינים קרם טופי קרמל: בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה, סוכר חום, חמאה ו-10 סוכריות טופי עד שהכל נמס והופך לקרם אחיד. מורחים על העוגה לאחר שהצטננה שכבה דקה של קרם טופי.

מקציפים את מצרכי הקצפת לקצפת עמיד ומורחים שכבת קצפת מעל לשכבת הטופי.

מפזרים קוביות בננה ומגלגלים לרולדה. מקשטים בקרם טופי, בננות ואבקת סוכר.

מעבירים למקרר להתייצבות

עוגת רולדה במילוי קצפת, קרם טופי ובננות
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים