Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

לטורט שוקולד
3 ביצים מופרדות
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות מים
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
חצי שקית של קמח תופח לפסח שווה 100 גרם
ויום רגיל אפשר קמח רגיל

לקצפת
1 פודינג וניל
חצי כוס חלב
1 שמנת מתוקה

לגנאש שוקולד
250 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

הכנת טורט שוקולד
ממיסים את השוקולד עם המים על בן מארי עד להמסה מלאה ושמים בצד
מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס עד לקבלת מרקם חלק , מוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ושוב מערבבים
שופכים את התערובת לחלבונים ומערבבים היטב מוסיפים את הקמח כשר לפסח ושוב מערבבים עד שאין גושים ושופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ 30 דקות

הכנת הקצפת
שופכים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה חלב ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה משטחים על העוגה ומכניסים למקרר לחצי שנה 🕛

הכנת גנאש שוקולד
מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה שופכים על השוקולד מכסים עם צלחת לדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק מבריק מוסיפים את אבקת סוכר ומערבבים היטב ,שופכים על העוגה ושוב חזרה למקרר לשעה להתייצבות וקישוט

עוגת קרמבו כשרה לפסח
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים