Share with:


צמחוני כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

חג פסח כשר ושמח
תוספת קטנה לצד העוף, אורז, בשר.
קיצור דרך לטנזיה קטנה
בישול בסיר מולטישף קטן.
10 בצלי שרלוט קטנים
10 שזיף שחור מגולען, לחצות ולא עד הסוף שישאר שלם.
10 משמש מיובש, לחצות עם סכין את המשמש לפתוח "כיס" אבל להשאיר אותו שלם, רק לפתוח על מנת שכל הנוזלים יכנסו פנימה.
חצי כוס צימוק חום
חצי כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת.
חצי כוס סילאן
רבע כוס שמן
חצי כף שטוחה מלח
חצי כף שטוחה כורכום
מקל קינמון או כפית שטוחה.
כפית פלפל לבן
קורט ציפורן
קורט זנגויל.
כוס מים רותחים.
להשרות בקערת מים פושרים בנפרד את השזיף.
להשרות בקערת מים בנפרד את הצימוקים והמשמש.
לא ביחד אחרת המשמש והצימוק ישחירו.
מחממים את המולטישף, מוסיפים שמן וסוכר חום,
מערבבים עד שהסוכר יימס,
מקלפים את הבצלים מכניסים פנימה ומכסים נותנים לבצל להתקרמל, כשהבצל מעט רך מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל התבלינים, מערבבים מכסים מנמיכים את עוצמת המולטישף הכי נמוך, מוסיפים כוס מים רתוחים מבשלים למשך 25 דק.
אם הנוזלים מצומצמים להוסיף מדיי פעם כף שמן
בתום הבישול להוסיף צנוברים או אגוזי מלך או שקדים
או הכל ביחד :)))