Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

 

לאחר שנשאלתי שאלות חוזרות – מספר הבהרות לגבי המתכון
א. יש הרבה מתכונים לעוגה הנוסטלגית הזאת – ובכולם, כמעט, אופים את השכבה הראשונה, אפיה חלקית – במתכון הזה לא אופים את הבצק, אלא שמים אותו במקרר לחצי שעה וממשיכים כמו שכתוב במתכון

ב. בשל העובדה שלא אופים את הבצק לפני כן, חייבים לאפות את העוגה כ- 40 דקות לפחות (תלוי בתנור) והמרנג קוקוס לא נשאר לבן – העוגה הזאת יוצאת יותר כהה מהמתכונים האחרים.

שכבה 1
200 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת חדר
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
2.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1/22 חבילת א. אפיה)

שכבה 2
1 כוס ריבה (ניתן להשתמש בפחות ריבה אם זה נראה הרבה….כמו-כן, כאשר אין לי מספיק ריבה, אני מוסיפה ממרח שוקולד פרווה…אך כוס אחת זה מהמתכון המקורי)

שכבה 3
4 חלבונים
קורט מלח
כוס סוכר
1.5-2 כוסות קוקוס טחון

הערה בנוגע למרנג: יש שמוסיפים 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל למרנג על מנת שיהיה מוצק יותר…אני לא מוסיפה אך ניתן – כמובן שאם מוסיפים, לקזז מכמות הסוכר)

ההכנה:
1. מכינים בצק פירורי מכל החומרים (אם הבצק לא מתאחד, להוסיף 2 כפות מים קרים)
2. משטחים את הבצק על תבנית מרובעת או 28 משומנת
3. שמים את הבצק במקרר לחצי שעה
4. מחממים תנור ל-180 מעלות
5. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקצף לבן
6. מוסיפים את הסוכר כף אחר כף ומקציפים עד לקצף יציב
7. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקוקוס ידנית בתנועות קיפול
8. מורחים את הריבה על הבצק המקורר
9. מורחים את מרנג הקוקוס
10. אופים כ – 40 דקות

עוגת קוקוס ריבה נוסטלגית_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים