Share with:


פרווה

אופן הכנה

4 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
כוס סולת
כוס קמח
שקית אב' אפייה
3/4 כוס קוקוס
כוס מיץ תפוזים + גרידת תפוז/לימון
3/4 כוס שמן

לסירופ:
כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר ווניל, לקצף תפוח, מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין נוזלים ויבשים – מערבבים בקערה נפרדת את כל היבשים: קמח, אב' אפייה, סולת, קוקוס, ומוסיפים בזרם דקיק את השמן, ומיץ תפוזים, ומערבבים את הכל עד קבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית משומנת, (אני שימנתי עם תרסיס שמן) משטחים את התערובת, משאירים מהבלילה כמות של כוס בקערת המיקסר ומנפים פנימה 2 כפות שטוחות קקאו, מערבבים ומזלפים באופן חופשי מעל העוגה, מקשקשים עם כלי דק, פיזרתי באופן חופשי חופן נטיפי שוקולד מריר ואופים בתנור חם ב-170 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, או שנועצים קיסם במרכז העוגה ומוודאים שיצא יבש..

הכנת הסירופ: ממיסים מים וסוכר ומוסיפים את המיץ מערבבים ומבשלים כ-5 דקות מסירים מהאש ומצננים – יוצקים את הסירופ המצונן על העוגה החמה.

עוגת סולת קוקוס תפוזים ושיש_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים