Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
חבילת סולת
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
גרידה מתפוז אחד
כוס שמן
כוס סוכר
מיץ תפוזים בערך 2 כוסות (העיסה צריכה רטובה ולא יבשה אבל לא דלילה, שימו לב)
תמרים מעוכים עם קינמון (חבילת תמרים)או צימוקים (במידה ואוהבים שימו בנדיבות )

לשים את כל המצרכים בקערה אחת חוץ מהמיץ תפוזים והצימוקים או התמרים ואז להוסיף את מיץ התפוזים בהדרגה
עד שהעיסה רטובה אבל לא נוזלית.
במידה ובחרתם בצימוקים הוסיפו את הצימוקים לעיסה אם בחרתם תמרים אתם לא מוסיפים אותם בינתיים.

לשפוך לתבנית מלבנית גדולה או 2 מלבניות קטנות, אם בחרתם צימוקים פשוט שופכים
במידה ובחרתם תמרים אתם שופכים חצי כמות מעל שמים את התמרים ומעל שופכים את החצי השני של העיסה.
אם בחרתם להכין 2 תבניות קטנות אז אתם יכולים להכין אחת עם צימוקים ואחת עם תמרים.
אחרי ששמתם בתבנית אתם לוקחים סכין ועושים סימנים למעלה (המרובעים שרואים בתמונה, בצורה אלכסונית
משני הצדדים) רק סימנים לא חותכים!!!
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 170 מעלות וכאשר אתם רואים צבע זהוב לא חום אתם מוציאים חותכים עם הסכין עד הסוף (לפי הסימנים שעשינו) ומכניסים לתנור שוב.
את העוגה מוציאים כשהיא בצבע חום כהה אבל לא שרוף 🙂

מצרכים לדבש ששופכים מעל העוגה איך שהיא יוצאת חמה:
מכינים את הדבש כבר כשמכניסים את העוגה
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד בינוני (חובה)
שקית סוכר וניל

על הגז מרתיחים בסיר סוכר מים אחרי שהסוכר נמס מוסיפים לימון ורק אחר כך סוכר וניל
נותנים לזה על הגז עד שאתם לוקחים כף ורואים שהנוזלים לא דלילים (כשאתם נוגעים זה דביק ונשאר על האצבע
לא נוזל ) הדבש צריך להשאר על האש עד שהעוגה יוצאת לכן אם אתם רואים שזה כבר מוכן תנמיכו להבה
ולפני שאתם שופכים על העוגה תגביהו ואז תשפכו.
אני שפכתי בעזרת מצקת (לפני ששפכתי עברתי שוב עם סכים על החתכים כדי שהדבש יכנס לכל מקום).

עוגת סולת עם צימוקים / תמרים_מתכון של רוית זוהר פיטוסי – מאסטר מתכונים
רוית זוהר פיטוסיספר המתכונים של
מתכון של

רוית זוהר פיטוסי

38 מתכונים