Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

תבנית קוטר 22

מצרכים :
3 ביצים לארג'
מיכל 250 מ”ל שמנת מתוקה או צמחית לפרווה
2/3 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
חצי כוס מייפל
3 כפות סוכר חום
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כוס שבבי פקאן קלויים קל במחבת

טופי קרמל:
כוס סוכר
כף סוכר חום
50 גר'חמאה או מחמאה
100 מל שמנת מתוקה או צמחית

אופן ההכנה לטופי:
בקלחת ממיסים כוס סוכר עד למצב עינברי,
מסירים מהאש מוסיפים 50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים מהר, מוסיפים 100 מל שמנת מתוקה או צמחית מחזירים לאש נמוכה ומערבבים מהר עד לקבלת טופי לא סמיך מדיי.
אם נשאר אפשר לאפסן בכלי במקרר .

אופן הכנה לעוגה:
בקערת המיקסר טורפים ביחד ביצים וסוכר עד שמקבל קבצים. בהירה,
מוסיפים את השמנת, סוכר ,סירופ מייפל קורט מלח, אגוז מוסקט, ולבסוף קמח ואבקת אפייה
מערבלים רק עד שכל החומרים ניטמעים.
משמנים את התבנית,
יוצקים את הבלילה ואופים בחום 170 מעלות
למשך 40-45 דקות.
מחלצים את העוגה כשהיא עדיין חמה
מחוררים מלמעלה מעט חורים עם שיפוד
ויוצקים טופי ומעטרים בפקאן.