Share with:


מה צריך?

כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ
רינג או תבנית 18 ס"מ
לקרם קוקוס:
5 גרם ג'לטין=כפית
185 גרם קרם קוקוס=שלושת רבעי כוס
130 מ"ל שמנת מתוקה=חצי כוס + כף
45 גרם סוכר=4כפות שטוחות
לתחתית אלפחורס:
120 גרם קורנפלור= כוס פחות 2 כפות
80 גרם קמח תופח=חצי כוס כוס + כף
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
80 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר= 5 כפות
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
1-2 כפות מים קרים או חלב
לדקואז קוקוס:
2 חלבונים גדולים xl בטמפרטורת החדר
קורט מלח
50 גרם סוכר= 4 כפות
30 גרם אבקת סוכר= 3 כפות סוכר
65 גרם קוקוס= שני שליש כוס
10 גרם קורנפלור= כף
למוס ריבת חלב:
9 גרם ג'לטין= 2 כפיות
275 מ"ל חלב= כוס + 3 כפות
1.5 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
40 גרם סוכר=3 כפות
450 גרם ריבת חלב
480 מ"ל שמנת מתוקה= 2 גביעים פחות 2 כפות
לגנאש ריבת חלב:
150 גרם ריבת חלב
40 מ"ל שמנת מתוקה =3 כפות

אופן הכנה

קרם קוקוס
1)מערבבים ג'לטין ב-2 כפות מים ומניחים בצד ל 5 דק

2)מחממים בסיר קטן קרם קוקוס אבל לא רתיחה

3)ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל מוסיפים ומערבבים

4)מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת לא קשה מדי

5)מוסיפים לקרם הקוקוס
ומערבבים יחד התערובת קצת דלילה וזה בסדר. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בקוטר
18 ס"מ, ומקפיאים לכמה שעות להתייצבות

6)הכנת תחתית עוגיית אלפחורס:
מנפים יחד לקערה קורנפלור, קמח, סודה לשתייה

7)מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי מוסיפים חלמונים בהדרגה ותמצית וניל ומערבבים

8)מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות.
מטפטפים פנימה חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים למגע עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות

9) מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה בעובי של 1 ס"מ. קורצים עיגול של 18 ס"מ, ומניחים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 12 עד 15 דק

10) עם שאר הבצק קורצים עיגולים קטנים בגודל של כ-3 ס"מ או כל צורה שרוצים עבור עוגיות האלפחורס לקישוט ואותם אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 8 עד 10 דק עד

11)ממלאים את העוגיות בריבת חלב
שומרים אותם בקופסא אטומה עד לשימוש

12)לדקואז קוקוס:
מקציפים חלבונים עם קורט מלח
מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף יציב ומבריק מוסיפים אבקת סוכר ומקפלים בעדינות

13)מערבבים בקערה קוקוס וקורנפלור. מוסיפים בהדרגה לחלבונים ומקפלים בעדינות

14)שופכים את התערובת
לרינג או תבנים בקוטר 18 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ12 דקות עד

15)למוס ריבת חלב:
מערבבים את הג'לטין עם-3-4 כפות מים ומניחים בצד ל5 דק

16) מחממים בסיר קטן חלב תמצית וניל ומביאים לרתיחה

17)טורפים בקערה חלמונים וסוכר ויוצקים את תערובת החלב החם לחלמונים תוך כדי עירבוב

18)משיבים את הסיר ומבשלים עד שהתערובת כמעט מתחילה לבעבע, ומסמיכה קלות ומצפה גב של כף קרם אנגלז

19)מעבירים את ריבת החלב לקערה יוצקים מעל את קרם האנגלז החם דרך ומערבבים היטב לתערובת חלקה

20)ממיסים ג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומערבבים ומקררים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר

21) מקציפים שמנת מתוקה רכות, ומוסיפים אותה לתוך הקרם האנגלז
ומקפלים לקרם חלק

22)להרכבה:
מניחים את בסיס האלפחורס במרכז רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ. יוצקים מעל כמה כפות של מוס ריבת חלב, ומשטחים על גבי הבצק בעדינות לשכבה אחידה. מחלצים את קרם הקוקוס מהתבנית, ומניחים על גבי תחתית ומהדקים
קלות.

23)מניחים על גבי קרם הקוקוס
ושוב שמים כמה כפות של מוס ריבת חלב
ומניחים
על הדקואז.
יוצקים את מוס ריבת החלב סביב סביב לשכבות העוגה, כך שמכסה אותן לחלוטין. מחליקים את פני העוגה, ומעבירים להקפאה להתייצבות לכמה שעות

לגנאש ריבת חלב:
24)שמים בקערה את ריבת החלב.
ומביאים את השמנת המתוקה לרתיחה במיקרו, ויוצקים על ריבת החלב מניחים בצד לדקה ומערבבים
היטב לתערובת חלקה
מעבירים לקירור להתייצבות למשך כשעה לפחות

25)מסירים את העוגה מהתבנית מומלץ עם ברנר מורחים בדפנות בשכבה דקה של גנאש ריבת חלב. ומצמידים קוקוס טחון לכל היקף הדפנות, לקבלת מראה אלפחורס

26)מניחים מעל כמה עוגיות אלפחורס אבל לא חובה…

עוגת מוס אלפחורס
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים