Share with:


חלבי

אופן הכנה

סיר ג'חנון בקוטר 24

7 יחידות ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
5 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה

עוגת גבינה מוצלחת לפי שלבים מדוייקים
להוציא 7 ביצים מהמקרר ולהניח אותם בצד כחצי שעה (חובה בטמפרטורת החדר ולא קרות), 750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז, 1 שמנת חמוצה, כוס ורבע סוכר, 5 כפות מלאות קורנפלור, 2 כפות מלאות פודינג וניל, 1 סוכר וניל…. את החלבונים נקציף במהירות גבוהה של המיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן ורק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק…..בקערה שניה שמים את כל הגבינות ושאר החומרים-כולל את החלמונים, מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים בכלל……ואז שליש מהקצף הלבן נוסיף לתערובת הגבינות, נערבב טוב טוב , ואחר כך נוסיף את הגבינות אל הקצף בתוך הקערה של המיקסר, לערבב בתנועות עטיפה עד לאיחוד 2 התערובות……לשמן סיר של גחנון עם מרגרינה או מחמאה (לא שמן), נרפד עם נייר אפייה ונוציא שוליים כדי לתת לה לעלות כאוות נפשה, לא לשכוח לשמן גם את הנייר אפיה מסביב לכל הסיר. נמלא תבנית של התנור עם מים, ונשים את הסיר בתוך תבנית המים…. לתנור לשלב שלישי מלמעלה,בחום של 170 מעלות לחצי שעה, ונוריד ל- 150 מעלות לעוד חצי שעה…..להשאיר בתנור גם אחרי שעה לעוד חצי שעה עד שתתקרר מעט……לקלף את הנייר בעדינות…ויש לכן יופי של עוגת גבינה……לבזוק אבקת סוכר מעל

עוגת גבינה
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים