Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
מצרכים :
200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
3 ביצים
140 גרם (כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה 5% או 9% שומן
2 גביעי שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
שקית (10 גרם) סוכר וניל

לציפוי:
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

לקישוט: שבבי שוקולד

הכנה:
תחתית בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות. ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד. מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות. מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך. אופים 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים.
תערובת גבינה:
מורידים את חום התנור ל-150 מעלות. מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים. אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.

ציפוי:
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה. מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד לבן

עוגת גבינה ובראוניז
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים