Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת בראוניז ואגוזים טעימה

מרכיבים לתבנית 32×16 עמוקה או 2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם שוקולד חלב/מריר
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
4 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
100 אגוזי המלך קצוצים דק

תבנית בגודל 32×16 ס"מ ובעומק 7.5 ס"מ
או 2 תבניות אינגליש קייק
תרסיס שמן

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכניסים לקערה את השוקולד, החמאה והסוכר.
מחממים במיקרוגל כ-2 דקות, מוציאים ומערבבים טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מצננים מעט.

3. מוסיפים לתערובת את תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחרי השנייה – טורפים אותן במטרפה עד שהביצים נבלעות טוב בתערובת.

4. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה נפרדת ואז מוסיפים לתערובת השוקולד.
מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים ומערבבים הכל ביחד טוב, לקבלת תערובת סופית אחידה.

5. משמנים היטב תבניות אפייה בתרסיס שמן.
יוצקים את התערובת לתבניות, משטחים, מנערים קלות לפיזור אחיד של התערובת בתבנית.

6. מכניסים לאפייה של כ-25-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ובודקים עם קיסם במרכז העוגה שיוצא נקי.

7. מוציאים מהתנור ומצננים לפני הגשה.

8. ניתן לחתוך את העוגה כפרוסות או לחתוך לקוביות ולהגיש לצד שתייה חמה/קרה או איך שאוהבים.

9. אחסון העוגה בקופסא אטומה במקרר לכ-7 ימים.

עוגת בראוניז ואגוזים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים