Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים 
קמח לבן – 3.5 כוסות
ביצה – Large
חלב – 1/2 כוס
שמן קנולה – 1/4 כוס
סוכר – 3/4 כוס
סוכר וניל – אריזת נייר
חמאה – 150 גרם, בטמפרטורת החדר
אבקת קקאו – כף שטוחה
מים – כפית

הכנה
1. מוציאים 3 כפות מכמות הקמח ומניחים בצד.
2. בקערה מכניסים את יתרת הקמח, הביצה, החלב, השמן, הסוכר, סוכר הוניל והחמאה, ולשים ביד עד ליצירת בצק אחיד.
3. חותכים את הבצק לשני חלקים שווים. בחלק אחד מוסיפים את הקמח שהשארנו בצד, לשים, עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה. לחלק השני מוסיפים את אבקת הקקאו והמים ולשים עד שנהיה לבצק צבע אחיד. גם אותו עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. לאחר חצי שעה מוציאים ומחלקים כל צבע לשתי חלקים.
5. מרדדים את הבצק הלבן למלבן וגם את הבצק החום מרדדים למלבן באותו גודל. את שניהם מרדדים דק כמה שאפשר.
6. מניחים את הבצק החום על הלבן, מיישרים קצוות ומגלגלים לצורת רולדה.
7. בעזרת סכין מקומחת (טובלים בקמח) חותכים עיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומשכיבים בתבנית אפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 8 דקות.
9. מוציאים, מחכים שיצטנן וכך חוזרים על אותה פעולה עם שני החלקים הנוספים של הבצקים שנותרו

עוגיות שוקוניל
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים