Share with:


חלבי

אופן הכנה

כ- 50 יח'

200 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
חצי כפית נס קפה
2 כפות קקאו
50 גר' חמאה
כוס ורבע קמח תופח
2 ביצים

לציפוי:
כ-100 גר' אבקת סוכר

הכנה:
1. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד.
2. מוסיפים סוכר, מלח, אבקת נס קפה, קקאו ומערבבים.
3. מוסיפים 2 ביצים וטורפים היטב
4. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לאיחוד החומרים.
5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
6. מוציאים, מגלגלים באבקת סוכר ומכניסים לתנור חם, משאירים בתנור דקה לאחר שהעוגיות 'מתפוצצות' ולא יותר.

**כללים חשובים:**
הבצק חייב להיות קר מאוד והתנור לעומת זאת חם מספיק לפני הכנסת הבצק.
לעטוף היטב את הבצק לפני כניסתו למקרר כדי שלא יקבל לחות, כמו כן לגלגל עם ידיים יבשות לחלוטין! אחרת אבקת הסוכר תיטמן!
כל תנור הוא שונה, יש לעקוב אחר זמן האפייה ולהוציא דקה אחרי שהעוגייה מתפוצצת
אם נוציא אחרי היא תתקשה מאוד
אם נוציא לפני היא תשתטח.
אפייה בכפתור אפייה 180 מעלות
יש להשתמש בכוס מדידה

עוגיות שוקולד פיצוצים
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים