Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

🌷⚘️בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
עוגיות פריכות ….למי שלא פוחד/ת ממעט עבודה..עיצוב בעזרת מזלג…מתכון מהיוטיוב משודרג מעט.

חומרים:כוס אוניברסלית
200 גר' חמאה/מרגרינה רכה מאוד
3/4 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים / 2 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
1 וניל שקית/כפית
כוסות קמח
(אפשר להוסיף לפי ספיגת הקמח , משתנה לפי סוג הקמח)

למילוי:
שלב 1.
להשרות 5 דקות במים רותחים כ-25 תמרים גדולים,
לנקות חרצנים, להעביר למעבד מזון, להוסיף 1 כף מים, קינמון לפי הטעם ולטחון לקבלת גוש, להעביר לקערית ולהוסיף חופן אגוזים גרוסים ולערבב.

שלב 2:
לשמן ידיים ולהכין כדורים קטנים בהתאם לכמות הכדורים של הבצק.
***ניתן להשתמש ב.. כ- 400 גר תמרים מעוכים מחבילה)
הכנת הבצק:שלב 3
לתוך קערה לשים את החמאה הרכה ושאר החומרים (מלבד הקמח)
להקציף במקצפה ידנית למקרם חלק ואחיד..לעבור ללישה ידנית…להוסיף את הקמח לאחד את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק…להוסיף קמח לפי הצורך.

עיצוב העוגיות: שלב 4
לאחר שהכנו כדורים מהבצק בגודל קטן-בינוני (ראה תמונה)..לקחת כל כדור לעצב לגליל בגודל אצבע, להניח על גב המזלג.לשטח מעט, לשים כדור תמרים בצד העליון של המזלג, להפריד את הבצק ולעטוף את כדור התמרים ולכיוון שיני המזלג…
להניח במרווחים בתבנית אפיה…
לאפות בטורבו 180 מע' עד להזהבה…ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר קירור העוגיות.
בהצלחה! 🌷🌷

עוגיות תמרים…מהמטבח הטורקי , בעיצוב מיוחד_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים