Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים:
112 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר דמררה
37 גרם סוכר
132 גרם קמח
22 גרם אבקת קקאו
1 גרם סודה לשתייה
3 גרם מלח ים אטלנטי
112 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:
את השוקולד קוצצים עם סכין ומניחים בצד

לקערת המיקסר מוסיפים חמאה, סוכר דמררה וסוכר לבן ומפעילים את המיקסר עד ליצירת משחה

בקערה נפרדת מנפים קקאו ומוסיפים קמח, סודה ומערבבים

מלח ים אטלנטי קוצצים באמצעות סכין ומוסיפים לחומרים היבשים

מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים בבת אחת, נותנים ערבוב קטן (עדיין אין בצק) ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.

מעבדים במהירות גבוהה

(לוקח לתערובת הזאת יותר זמן להתאחד כאשר אין ביצים)

ניתן ליצור גלילים ולהקפיא ולחתוך מתי שרוצים להשתמש

משטחים את הבצק בין שני ניירות, העוגייה יחסית עבה (7-8 מ"מ) על מנת לשמור על צורתה

(בגלל שאין ביצים אין מה שימנע את "התפשטות" העוגייה ולכן עלינו לעשות אותה עבה)

כדאי לרדד את הבצק לצורה "סימטרית" וברורה על מנת לא לאבד חלקים ממנו.

מכניסים למקרר לשעה

אפייה:
קורצים עיגולים קוטר 4-5

מגלגלים בסוכר ומפזרים בתבנים במרווחים יפים

אופים ב160 מעלות כ11 דקות

עוגיות שוקולד ומלח ים אטלנטי
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים