Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

מצרכים לעוגייה:
125 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
חצי כפית מחית וניל
שמינית כפית מלח
150 גרם קמח
20 גרם חלבונים
25 גרם קקאו

למילוי:
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים
100 גרם גלוקוזה

אופן הכנת בצק:
מיקסר עם וו גיטרה – שמים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עד שהתערובת רכה ואוורירית.
מוסיפים בזה אחר זה את התמצית וניל, מלח, חלבון, קקאו והקמח . לעבד את הבצק מעט כדי שהעוגיות יצאו פריכות.
את התערובת שמים בשקית זילוף עם צנטר ומזלפים בתבניות עיגולים. הצנטר מעניק לבצק את הצורה עם החור.
מכניסים למקרר לפחות לשעה
אופן הכנת המילוי:
מרתיחים גלוקוזה בסיר על אש בינונית – נמוכה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר חום וקוביות החמאה, שכל החמאה נבלעה בתערובת מוסיפים את השקדים, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומורידים מהאש.
עם כפית ממלאים את החור בעוגייה , אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ12 דקות