Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים:
100 גרם סוכר
250 גרם חמאה רכה
560 גרם קמח
200 גרם לוקום חתוך לרצועות של 3 ס"מ ( למילוי העוגיות)
100 מ"ל מים מהברז.
2 ביצים
גרדה מ 1 תפוז או לימון
מעט מלח.
אבקת סוכר לזרייה על העוגיות

אופן ההכנה :
1. בקערת מיקסר עם וו לישה , לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אלסטי
וגמיש.
2. מכסים את הקערה מניילון נצמד ומכנסים למקרר ל- 3 שעות מנוחה .
3. לאחר המנוחה , מרדדים את הבצק למלבן, חותכים מהמלבן משולשים.
4. על כל משולש מנכים בבסיסו רצועת לוקום ומגלגלים לצורה כמו בתמונה.
5. מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה ושומרים על רווחים בין עוגיה לעוגיה.
6. את העוגיות אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לכ-15 דקות.
או עד להזהבה קלה.
7. מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט ומפזרים עליהם את אבקת הסוכר.

הערות-
*חשוב לציין שיש לטעום לפני הקנייה את הלוקום.
*קיימים כמה סוגים וצבעים וטעמים ואכויות שונות ללוקום.
*לטעמי האישי הלוקום הטוב ביותר הוא הרך ביותר.

עוגיות רחת לוקום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים