🥐🥖🥨🥞
מעמול פריך…לאורך זמן !!
יש מיליון גירסאות …זו אחת מהן.
כמות ל-4 תבניות תנור…תלוי בגודל העוגיה שתבחרו להכין.
*** אפשר להכין חצי מהכמות, לחלק אץ כל החומרים ל-2.
****אפשר למלא עם מילוי אחר שתבחרו.
חומרים:
1 ק"ג קמח
550 גר' מרגרינה /חמאה
3/4 כוס מים
1.5 כפיות שמרים
1 שקית א. אפיה
2 כפות שומשום קלוי
קורט מלח
2 חב' תמרים בוואקום
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
ראשית הכנת התמרים :
1 ) לשים את התמרים במחבת ו..2 כפות שמן ולרכך מעט …
לקחת בכפית מדידה /או ביד להכים גדורים קטנים ולהניח במגש. (ראה תמונה)
- לקלות את השומשום במחבת (ללא שמן) כשתי דקות עד להזהבה.
3 .) לנפות את הקמח ולשים בקערה גדולה..ואת השומשום. (לא במיקסר)
4 .) להמיס היטב את המרגרינה ובעודה חמה לצקת על הקמח ולערבב עם כף עד הבלעת המרגרינה בקמח….לעבור לערבוב ידני( ולפתוח את הבצק כמו שמכינים קוסקוס) כשתי דקות… - )לערבב את השמרים עם המים להוסיף לבצק.
6 .) להוסיף את א. האפיה והמלח…לערבב עם כף ולעבור ללישה ידנית…אמור להתקבל בצק אחיד לא דביק …
.(בדיקת טיב הבצק הוא ע"י לקיחת כדור בצק קטן לסגור עליו כמו אגרוף…צריך לראות את סימן האצבעות)
עיצוב המעמול:
לקחת כדור בצק קטן ולמלא כמו שממלאים קובה…להדק יפה ולעצב לפי דעתכם. (עיצבתי עם מכשיר ידני ראה תמונה)
לסדר בתבנית …לאפות בחום 180 כ-10 דקות או עד לקבלת גוון בהיר מאוד. (לא להשחים)
לאחר שהמעמולים קרים לפזר אבקת סוכר.
בהצלחה !!!🥐🥖🥨🥞