Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

🥐🥖🥨🥞
מעמול פריך…לאורך זמן !!
יש מיליון גירסאות …זו אחת מהן.
כמות ל-4 תבניות תנור…תלוי בגודל העוגיה שתבחרו להכין.
*** אפשר להכין חצי מהכמות, לחלק אץ כל החומרים ל-2.
****אפשר למלא עם מילוי אחר שתבחרו.

חומרים:
1 ק"ג קמח
550 גר' מרגרינה /חמאה


3/4 כוס מים
1.5 כפיות שמרים
1 שקית א. אפיה
2 כפות שומשום קלוי
קורט מלח


2 חב' תמרים בוואקום
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
ראשית הכנת התמרים :
1 ) לשים את התמרים במחבת ו..2 כפות שמן ולרכך מעט …
לקחת בכפית מדידה /או ביד להכים גדורים קטנים ולהניח במגש. (ראה תמונה)

  1. לקלות את השומשום במחבת (ללא שמן) כשתי דקות עד להזהבה.
    3 .) לנפות את הקמח ולשים בקערה גדולה..ואת השומשום. (לא במיקסר)
    4 .) להמיס היטב את המרגרינה ובעודה חמה לצקת על הקמח ולערבב עם כף עד הבלעת המרגרינה בקמח….לעבור לערבוב ידני( ולפתוח את הבצק כמו שמכינים קוסקוס) כשתי דקות…
  2. )לערבב את השמרים עם המים להוסיף לבצק.
    6 .) להוסיף את א. האפיה והמלח…לערבב עם כף ולעבור ללישה ידנית…אמור להתקבל בצק אחיד לא דביק …
    .(בדיקת טיב הבצק הוא ע"י לקיחת כדור בצק קטן לסגור עליו כמו אגרוף…צריך לראות את סימן האצבעות)
    עיצוב המעמול:
    לקחת כדור בצק קטן ולמלא כמו שממלאים קובה…להדק יפה ולעצב לפי דעתכם. (עיצבתי עם מכשיר ידני ראה תמונה)
    לסדר בתבנית …לאפות בחום 180 כ-10 דקות או עד לקבלת גוון בהיר מאוד. (לא להשחים)
    לאחר שהמעמולים קרים לפזר אבקת סוכר.
    בהצלחה !!!🥐🥖🥨🥞

עוגיות מעמול מהמטבח הערבי_מתכון של תהילה גיל
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים