Share with:


חלבי

אופן הכנה

רכיבים:
150 חמאה, רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קורנפלור
1.5 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
4 חלמונים

למילוי וציפוי:
צנצנת ריבת חלב
קוקוס

ההכנה:
1. שמים חמאה ואבקת סוכר במיקסר בוו גיטרה K ומעבדים יחד. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ולבסוף מוסיפים את תמצית הוניל.
2. בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור, קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת החמאה בבת אחת. מעבדים רק עד שמתגבש לבצק ( לא לערבב יותר מידי) – מקררים לשעתיים
3. מחממים תנור ל-170 מעלות
4. מרדדים לבצק בעובי של 0.5 ס"מ (ניתן לרדד בין שני דפי אפיה)
5. קורצים עיגולים קטנים (בקוטר של כוסית שתיה קטנה – צ'ייסר לדוג')
6. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 10-12 דקות – העוגיות צריכות להישאר בהירות ומעט זהובות בתחתית. מצננים היטב
7. שמים על מחצית מהעוגיות (בחלק התחתון שלהן) ריבת חלב בכמות נכבדה – (אני שמה את ריבת החלב בשקית זילוף, אך ניתן לעשות זאת בעזרת שתי כפיות)
8. מכסים בעוגיה נוספת ומגלגלים את שולי האלפחורס בקוקוס

עוגיות אלפחורס_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים