Share with:


צמחוני טבעוני פרווה

אופן הכנה

סלט קינואה וחמוציות בריא, טעים וקל להכנה בתוספת אגוזי מלך, בצל סגול, נענע, פטרוזיליה וכוסברה – שילוב נפלא של טעמים ובריאות לארוחת הערב או כחלק מהמנות הראשונות לארוחה

קינואה – כוס (171 גרם)
מים – 2 כוסות – סה"כ (480 מ"ל)
מלח – 1/2 כף שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
שמן זית – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
בצל – יחידה קטנה (63 גרם), בצל סגול קצוץ דק.
נענע – 2 כפות-קצוץ – סה"כ (6 גרם), קצוץ דק.
פטרוזיליה – 2 כפות-קצוץ – סה"כ (10 גרם), קצוצה דק.
כוסברה – 2 כפות-קצוץ – סה"כ (10 גרם), קצוצה דק.
חמוציות – 1/2 כוס – סה"כ (68 גרם)
אגוזי מלך – 1/2 כוס – סה"כ (45 גרם), קצוצים.
מיץ לימון – 1/2 יחידה – סה"כ (15 מ"ל), סחוט טרי.

הכנה:
1. בסיר קטן לשים את הקינואה עם המים, המלח, הפלפל השחור והשמן, לבחוש, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, לבשל כ- 30 דקות על אש נמוכה עד שהקינואה מוכנה ולצנן.
2. להוסיף את הבצל הסגול ועשבי התיבול הקצוצים, החמוציות והאגוזים, לערבב הכל ביחד ולפני ההגשה לתבל במיץ הלימון.
להגיש את הסלט קר – בתיאבון (:

סלט קינואה עם חמוציות ונענע
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים