Share with:


צמחוני

אופן הכנה

סלט ירקות עם ביצה קשה

סלט ירקות טעים עם ביצה קשה.

לא חייב ביצה קשה למי שרוצה מתכון טבעוני.

אפשר גם הוסיף טונה מפוררת או אנשובי, פטריות שמפניון מה שאוהבים.

וגם השתמשנו ביחידה 1 של רוטב פיצה שנשאר לנו ממשלוחי הפיצה – רעיון נחמד לנצל רוטב שנשאר אם מישהו הזמין פיצה וקיבל רוטב

מרכיבים:

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 בצלים יבשים חתוכים גס-בינוני

2 פלפלים אדומים או כל צבע שאוהבים חתוכים לקוביות

1/2 כוס אפונה וגזר

1/2 כוס גרעיני תירס

2 כפות רוטב לפיצה/פסטה/קטשופ – אנחנו השתמשנו ברוטב פיצה שנשאר לנו ממשלוח פיצה, אם יש לכם אז סבבה

2 ביצים קשות חתוכות לקוביות – לא חייב בשביל מתכון טבעוני או למי שלא אוהב ביצים

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כמון וכורכום לפי הטעם

אביזרים:

נייר אפייה עם תבנית אפייה

קערת ערבוב וכף ערבוב

ההכנה:

1. מבשלים 2 ביצים, לביצים קשות, מצננים מעט, מקלפים מהקליפה, אך משאירים אותן שלמות ולא חתוכות, לשימוש בהמשך המתכון.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור משומן קלות, ומניחים בנפרד את קוביות הפלפל, הבצל והקישוא בקבוצות.

מכניסים לאפייה של כ-20-25 דקות.

מוציאים ומצננים מעט.

3. מוסיפים לקערת ערבוב את שאר מרכיבי הסלט, ואת הירקות האפויים, חותכים את הביצים הקשות לקוביות בגודל שרוצים.

מתבלים, ומוסיפים את רוטב הפיצה/עגבניות/פסטה/קטשופ וגם 1 כף שמן זית.

מערבבים הכל לאחידות, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מגישים בכיף במנות אישיות הארוחה או תוספת.

5. ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר עד 3-4 ימים לא יותר.

סלט ירקות עם ביצה קשה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים