Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

 

14/16 סופגניות

המצרכים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
ביצה
קורט מלח/ שליש כפית מלח
חצי כוס סוכר
1 1/4 כוס מים ( 250סמק)
25 גם מרגרינה או חמאה רכה
שמן לטיגון
שקית סוכר וניל
למילוי קרם וניל מבושל
מצרכים
4 בצים 1 כוס סוכר 6 כפות עמילן תירס 1 ליטר חלב 2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה
טורפים או מקציפים יחד בצים והסוכר בקערה, מוסיפים את העמילן ומערבבים היטב
מחממים חלב בסיר עד להרתחה
מוסיפים בבחישה את התערובת הביצים
מבשלים מעל להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהקרם מסמיך
מסירים מהאש ומוסיפים סוכר וניל ומערבבים ומצננים . לערבב מידי פעם שלא יווצר קרום מעל.
ומקררים במקרר.
ריבה
אבקת סוכר

אופן ההכנה
מנפים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז הקערה ושמים כף שמרים, מוסיפים את הביצה מלח סוכר מים ומרגרינה או חמאה ומכינים בצק רך ( לשים את הבצק 2 דקות)
מכסים בנילון ושמים לפתוח כשעה
לאחר שתפח לשים אותו שוב.
לפזר קמח על שולחן עבודה ומרדדים לעלה בעובי 1-2 ס״מ
בעזרת רינג קוצצים לעיגול ומשהים כ 20 דקות .
מחממים שמן עמוק בסיר רחב מכניסים לשמן החם ומטגנים עד לקבלת הצבע הזהוב משני הצדדים
מזריקים לתוך הסופגניות ריבה או קרם מבושל
מנפים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים חם
הדרך השניה להכנת הסופגניות
לחתוך נייר אפיה למרובעים ולסדר על שולחן עבודה להנחת הסופגניות לפני הטיגון
לאחר פתיחת הבצק לעלה קוצצים עם רינג לעיגולים, משתחים קלות בעזרת האצבעות וממלאים כ2 כפיות קרם מבושל סמיך מרימים את הקצוות וסוגרים ושמים על נייר האפיה שחתוך למרובע שהסגירה כלפי מטה ולתת מנוחה עוד כ20 דקות,
מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה משני הצדדים

מנפים מעל הסופגניות אבקת סוכר ונהנים מכל ביס.

בתיאבון!!!

סופגניות /פונתושבי גאורגי_מתכון  של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים