Share with:


חלבי

אופן הכנה

1 קילו בטטה
250 ג"ר קמח
1 חלמון ביצה
מלח
אגוז מוסקט

לרוטב:
75 גרם חמאה, אפונה מופשרת, מרווה, מלח ופלפל שחור (הפלפלים החריפים שבתמונה רק מומלצים)

ההכנה:
1. לבשל את הבטטות בסיר עם הקליפה עד שיתרככו לגמרי (אפשר לאפות בתנור), לקלף, למעוך למחית חלקה לגמרי ולצנן לגמרי
2. להוסיף את שאר המרכיבים וליצור בצק חלק (לא להתפתות להוסיף קמח, ללוש עד שהבצק מוכן)
3. על משטח מקומח ליצור נקניקים בקוטר של 2 ס"מ ולחתוך לחתיכות לפי הגודל שרוצים
4. ניתן ליצור את צורת הפסים עם מזלג או מכשיר מיוחד לניוקי, אך ניתן לוותר על שלב זה.
5. להניח את הניוקי על מגש מקומח היטב, לכסות במגבת מטבח ולהניח לשעה בערך. (ניתן לבשל מייד אך בזמן שהניוקי "נחים" הם סופחים את כל הקמח ואז הם מתבשלים טוב יותר)
6. להרתיח סיר גדול עם מים, מלח ושמן
7. במחבת גדולה להכין את רוטב החמאה
8. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים (ניתן לבשל בשתי קבוצות מפני שלניוקי יש נטיה להידבק).
9. כאשר הניוקי צפים, הם מוכנים.
10. בעקרון מומלץ להעביר מייד למחבת עם הרוטב אך אם מחלקים לשתי קבוצות בישול של הניוקי – מעבירים למסננת עד לבישול כל הכמות
11. מוסיפים את הניוקי לרוטב החמאה על אש בינונית מערבבים עד שהכל מצופה ברוטב

ניוקי בטטה_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים