Share with:


פרווה

אופן הכנה

Posted by Tali Cohen Sterling on Saturday, September 26, 2020

https://www.facebook.com/groups/1070983656628596/permalink/1185615335165427/
המתכון במיוחד בשבילו ⬇️
דייויד ביטון 💖

המתכון⬇️
רכיבים: 7-8 פוקצ'ות.
1 ק"ג קמח 440 של שטיבל
770 גרם מים קרים
25 גרם מלח
25 גרם סוכר
12 גרם שמרים יבשים
30 גרם שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר להניח את הקמח והמים ולערבב במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הומוגני למשך שתי דקות.
לכסות את קערת המיקסר במגבת או שקית ניילון למשך כ-40 דקות. (מומלץ לשמור במקרר). להוסיף את כל יתר החומרים פרט לשמן הזית לקערת המיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה למשך כ-2 דקות עד להטמעת כל הרכיבים בבצק.
להעלות את מהירות המיקסר למהירות גבוהה עד אשר הבצק נאסף סביב וו הלישה, מתנתק מקערת המיקסר ובעל מרקם חלק ומבריק.
להנמיך חזרה את מהירות המיקסר, לזלף את שמן הזית לאט עד להטמעה מלאה בבצק (בתום הוספת שמן הזית, אם הבצק "מתפרק" לנו מעט ומתקשה להיאסף מחדש, ניתן להגביר את מהירות המיקסר פעם נוספת למשך כדקה עד לקבלת בצק הומוגני, מבריק וחלק.
לכסות בניילון/מגבת את קערת המיקסר, או להעביר לקערת התפחה, למשך כשעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
בעזרת קלף פלסטיק יש להעביר את הבצק שתפח בקערה למשטח עבודה מקומח קלות, לפזר עליו מעט קמח ולהוציא את האוויר על ידי טפיחות על גבי הבצק.
לחלק ל-7-8 חלקים שווים במשקל 230 גרם כל יחידה ולגלגל לכדי צורת גליל עבה. להניח את 8 הגלילים על גבי משטח מקומח ולכסות בניילון להתפחה שניה למשך כשעה.
לחמם תנור לטמפרטורה המקסימלית במשך כשעה.
להעביר את התנור למצב גריל עליון / גריל + חימום תחתון.
להעביר כל גליל בצק מותפח בעזרת ידיים משומנות, להאריכו ולהניח על גבי נייר אפיה בתבנית (עד 4 פוקאצ'ות לתבנית!).
בעזרת אצבעות משומנות לנקב היטב את הבצק המוארך (כ10-12 לחיצות לאורך כל פוקאצ'ה). לשים תוספות שרוצים, אני שמתי מיני פלפלים, רוקט, בצל, פטריות, שום, ביצה, פלפל, רוזמרין.
להכניס את תבנית האפיה לתנור החם, מומלץ על אבן, אני בחרתי בתבנית אפייה, למשך כ-10 דקות.
בעת ההוצאה מהתנור לזלף שמן זית מעל הפוקצ’ה.
בהצלחה ובתיאבון💖
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת פוקצ'ות שהכנתי👩‍🍳חוסל במיידי, יצא מושלם👌⬇️ _מתכון של טלי כהן שטרלינג
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים