Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים לכיסונים –

200 גרם קמח
קמצות מלח
1 ביצה
2 חלמונים

על השיש שמים את הקמח כמו הר ובאמצע עושים גומה בפנים שמים את הביצים והמלח מערבבים באופן שהקמח נכנס כל פעם פנימה עד קבלת בצק אחיד ונוח למגע ( לא יבש במידה ויבש להוסיף כף מים ) נותנים מנוחה 20 דקות במקרר .
מרדדים על משטח מקומח היטב לעלה גדול ודק ביותר ( כמעט שקוף ) קורצים עיגולים קטנים שמים בכול אחד מעט מתערובת הבשר סוגרים חצי ירח ואז סיבוב על האצבע מניחים על מגש שומרים במקרר עד שאפשר להכניס למרק .

מרק קונסומה –

1 פלפל אדום מתוק
1 בצל יבש
1 צרור בצל ירוק
1 צרור בזיליקום
1 צרור כוסברה
4 שיני שום
1/2 כרוב לבן
2 גזר
20 גרם ג'ינג'ר טרי- חתוך קוביות
1 פלפל ירוק חריף
1 קישוא
4 כפות סויה
2 כפות רוטב דגים
1 כפית סוכר חום
1 כף שמן שומשום
1 למון גראס ( לא חייב )
3 חתיכות קליפת לימון + 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה –

שוטפים היטב את כל הירקות לפני השימוש , בסיר בישול עמוק שמים את כל הירקות מבשלים שעה .
מוסיפים את הסויה , רוטב דגים , קליפת לימון ,מיץ לימון , למון גראס שמן שומשום וסוכר חום מבשלים על להבה עוד שעה , מסננים עם מסננת את המרק מעבירים לסיר נקי מוסיפים בצל ירוק קצוץ מביאים לרתיחה מכניסים כל פעם כמות מהכיסונים כשהם צפים מעבירים לכלי עד שמסימים .
מוזגים לצלחת עמוקה מרק קונסומה שמים 6- 7 כיסונים

מרק קונסומה עם כיסונים בטעם ויאטנמי – 2 מתכונים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים