Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

גזר – 2 יחידות בינוניות ללא קליפה – סה"כ (232 גרם), חתוכים לקוביות.
תפוח אדמה – 6 יחידות בינוניות – סה"כ (1.01 ק"ג), חתוכים לקוביות.
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), חתוך לקוביות.
קישוא – יחידה בינונית (218 גרם), חתוך לקוביות.
סלרי – כרפס – 2 שורשים – סה"כ (310 גרם), חתוכים לקוביות.
ברוקולי – 1/2 יחידה בינונית – סה"כ (177 גרם), חתוך לקוביות.
שום – 3 שיניים, חתוכות לקוביות.
שמן קנולה – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל), לטיגון הירקות.
אבקת מרק בטעם עוף – כף שטוחה (12 גרם), לפי הטעם.
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פטרוזיליה – צרור (114 גרם), חתוכה גס.
גלידת וניל – 5 מנות – סה"כ (610 גרם), כף לכל מנה (לפי הטעם).
מים – לפי הצורך

הכנה:
1. לשטוף, לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות.
2. על אש גבוהה לחמם סיר בינוני עם השמן ולהתחיל לטגן את הבצל.
3. להוסיף את שאר הירקות ולטגן כ- 5 דקות (לערבב מדי פעם).
4. להוסיף ליטר מים, לתבל בתבלינים ולהביא לידי רתיחה.
5. לאחר הרתיחה לבשל במשך כ- 40 דקות על להבה בינונית.
6. בסיום הבישול לכבות את הגז, לחתוך את הפטרוזליה לחתיכות גסות ולהוסיף.
7. לרסק את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.
8. בזמן ההגשה להוסיף למנה כף גדולה של גלידת וניל – שווה לנסות!

מרק ירקות טחון עם נגיעה של גלידת וניל קרה
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים