Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

אין תחליף למסטיקה !
תקנו בחנויות תבלינים.

3 כוסות סוכר – לא אבקת סוכר.
3 כוסות שקד טיבעי (עם קליפה) קלוי טחון דק מאוד ללא גושים.
2 כפיות מיץ לימון.
2-3 טיפות תמצית שקדים
2-3 טיפות תמצית וניל
5 חלבונים מדיום.
3-4 גרגרי מסטיקה כתושים
לערבב הכל ישר לסיר או קלחת
לבשל על אש נמוכה מאוד במשך 7-9 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
לא להפסיק לערבב שלא יווצרו גושים בבישול של ביצים.
בתום הבישול להעביר את המסה על השיש ולערבב היטב עם קלף לקרר ולעבות אותה לחלוטין.
לאט לאט המסה הופכת להיות צמיגית וכבדה.
אם המסה נוזלית מדי, להחזיר לבישול על הגז.
להעביר לשק זילוף ללא צנטר עם חור קטן.
לזלף את המסה לנעוץ שקד
לחמם תנור 140 מעלות.
לאפות 20 דקות.
להוציא את התבנית לא לגעת בהן עד שהן מתייבשות לחלוטין.
לאפסן במקרר מוצל.

מתכוןמתכון