Share with:


פרווה

אופן הכנה

קילו סולת
כפית מלאה אבקת סודה לשתייה
כף אבקת תפוזים טחונה
2 כוסות קמח
כוס שמן רתוחה חמה

אופן ההכנה:
לערבב את הכל ביחד ואז מוסיפים את כוס השמן החמה ולערבב ומוסיפים לאחר מכן מים פושרים לפי הצורך עד שהופך לבצק רך.
הכנת המילוי תמרים:
2 חבילות תמרים בואקום (לא ממרח מנוקים היטב שחלילה אין גרעין)
לוקחים סיר שמים בו מים מעליו מניחים קערה ובתוכה תמרים על מנת שירככו.
מתבלים עם אבקת תפוזים טחונה (אם אין אבקה אפשר להשתמש גם בקליפת לימון/תפוז מגורד.
כפית ששווארד קארפה (קינמון)
כפית שטוחה קטנה ג׳ינג׳ר,שומשום,ואגוזים טחונים

אופן ההכנה:
מגלגלים מעין רולדות אחרי ששמים בתוכה את מילוי התמרים ואז חותכים אותם מעין צורה של מעויין ועושים חריצים קטנים לקישוט(כמו שבסרטון שהעלתי)
מחממים תנור מראש בין 160-170 מעלות ונותנים לו להאפות עד שרואים שהמקרוד מזהיב ונהיה יפה.
מצננים וטובלים בסירופ דבש שהכנו מראש ומעטרים קוקוס/סוכריות צבעוניות/שומשום מה שאתם אוהבים…

מתכון לסירופ:
4 כוסות מים
קילו סוכר
לימון שלם אחד סחוט
טיפה זהר מי ורדים (מי שרוצה)
ושתי סוכר וניל
נותנים להגיע לרתיחה גבוהה אחר כך מנמיכים את האש שתהיה נמוכה ומשאירים אותה עד שיהיה סמיך ודביק ואז מורידים מהאש

מקרוד תוניסאי_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
בריג'יט רובין סבןספר המתכונים של
מתכון של

בריג'יט רובין סבן

31 מתכונים