Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)

לבצק:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים

הכנת הבצק:

בקערה עם קמח וכל המצרכים היבשים לערבב ולהוסיף את השמן
והמים תוך כדי לישה עד קבלת בצק אחיד ונעים למגע..
להכניס את הבצק לשקית ניילון והתפיח עד הכפלת הבצק.. להוציא אויר מהבצק
ולתת לו לתפוח שוב..

המלית:

6 תפוחי אדמה אדומים גדולים (קלופים ומבושלים במים)
1 כוס (ח"פ) פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים ב-3 כפות שמן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם

הכנת המלית:

למעוך את התפו"א ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן עם השמן
לתבל עם מלח, קינמון ופלפל שחור ולערבב היטב..

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף שמן וכף מים

לפיזור שומשום או פרג

~

הכנת המקלות:

לחלק את הבצק לכדורים בגודל פינגפונג לשטח כל עיגול למלבן דק דק
להוסיף כף מהמלית ולסגור..
להניח את המקלות זה לצד זה בתבנית מרופדת בניר אפייה..
להבריש את המקלות בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום או פרג..

לאפות 10 דקות על חום 125 צלזיוס ולאחר מיכן להגדיל את החום ל- 185 מעלות ולאפות עוד 25 דקות …

להגיש חם…

כל הזכויות שמורות C