Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

(היות ואצלי אוהבים במיוחד את הקישואים, הפעם הפרדתי, הכנתי אותם לחוד והרבה, ובתבנית נוספת הכנתי פלפלים וכרוב.)

מיקס ממולאים של גילוש
1/2 קילו בשר טחון
כוס ו-1/4 אורז עגול שטוף
בצל גדול קצוץ – מזהיבים עם חצי כפית סוכר דמררה לקירמול ולאיזון טעמים
2 שיני שום קצוצות
2-3 עגבניות מגוררות גס
כף גדושה נענע יבשה
מעט רכז רימונים, פלפל, מלח, מעט אב’ מרק (אני עם קנור)
פלפל אנגלי + קורט קינמון + כפית כוסברה יבשה טחונה

*ממלאים מה שאוהבים (אני מילאתי פלפלים, קישואים וכרוב)
סידרתי בתבנית ומעל שפכתי את הרוטב, כיסיתי בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולתנור כשעה וחצי ב-180 מעלות, מסירים את הכיסויים וממשיכים באפייה עוד כ-1/2 שעה, (אפשר ב-150 מעלות מכוסה בשני הניירות כ-4 שעות, יוצא שחום מאוד, רך וסופר טעים).
*הרוטב
בצל גדול – קוצצים ומזהיבים עם מעט סוכר דמררה, או כף שטוחה ריבת משמש, מוסיפים 2-3 עגבניות קצוצות קטן, כפית כוסברה יבשה וטחונה 2-3 שיני שום מעוכות וקצוצות, מעט נענע יבשה, מלח, פלפל, פלפל אנגלי מעט, מרק עוף, רכז רימונים, מעט סילאן – לפי הצורך, מערבבים ומשפרים טעמים

מיקס ממולאים – פלפלים וכרוב – מבושלים בתנור כמה שעות…_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים