Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים לבצק:
100גרם סוכר
250 גרם חמאה רכה
560 גרם קמח
1שקיק אבקת אפיה
100 מ"ל מיץ תפוזים
2 ביצים
גרדה מ 1 תפוז או לימון
מעט מלח.

חומרים למילוי:
חבילה של ממרח תמרים – אפשר גם תמרים מרוסקים.
70 גרם אגוזי מלך קצוצים
70 גרם פיסטוקים קצוצים- מי שאוהב
****אבקת סוכר לזרייה על העוגיות

אופן ההכנה :
1. בקערת מיקסר עם וו לישה , לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אלסטי
וגמיש.
2. מחלקים את הבצק ל2 כדורים מכסים כל כדור בניילון נצמד ומכנסים למקרר ל- 3 שעות מנוחה .
3. לאחר המנוחה , מרדדים את הבצק למלבן, מורחים ממרח תמרים ומפזרים את האגוזים והפיסטוקים הקצוצים.
4. מגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת.
5. מכנסים את הגלילות למקפיא ל 15-20 דקות למנוחה.
6. לאחר המנוחה מוצאים את הגלילות מהמקפיא ועם סכין חדה לחתוך עיגולים ברוחב 3 ס"מ .
7 את העיגולים מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכנסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שיקבלו צבע זהוב.
8. לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור אפשר לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.

מגולגלות תמרים שנמסות בפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים