Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון של מלכת המטבח יונית צוקרמן. ממולץ בחום יצא מדהים טרפו הכל…

קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מידה של מים
חצי כוס שמן.
כף מלח.

חומרים לטבילת הבייגלה:
סיר קוטר 26.
2 ליטר מים
2 כפות גדושות סודה לשתייה
רבע כוס סילאן.

קישוט:
שומשום,מלח גס,גרעיני חמניה וכד….

הכנה :
את הקמח אנחנו שמים בקערה איתו את השמרים ואת הסוכר המים והשמן ומתחילים ללוש או לערבל בעזרת וו לישה עד שמתגבש לנו גוש בצק.אז שמים כף מלח.ונותנים לבצק להמשיך להתערבל 7 דקות על השעון.

אחרי 7 דקות לכסות במגבת ולהתפיח חצי שעה.

עשר דק לסיום ההתפחה לוקחים סיר שמים בו 8וחצי כוסות מידה של מים או 2 ליטר.2 כפות סודה לשתייה רבע עד חצי כוס סילאן זה הצבע של הבייגלה .ומערבבים ומביאים לרתיחה ברתיחה מורידים את הלהבה לאש נמוכה ומחכים לבייגלה שיכנס למים למשך 40 שניות.

מטרת ההכנסה היא ליצור קרום שיתן את הקראנציות והתפחה סופית של הצורה.אגב הצורה שתיצא אחרי הטבילה ככה היא תיהיה אחרי אפיה.מטרת הסילאן היא להעניק את האחידות של הצבע של הבייגלה.ואת הצבע עצמו.

אז אחרי חצי שעה של התפחה קצרה.זה בייגלה לא לחמניה או לחם אין צורך היותר התפחה.יותר התפחה תיתן לכם כבר בייגלה לחמניה.אז שימו לב בבקשה.אז אחרי ההתפחה לקרוץ 16 כדורים. אפשר 18 אתם בוחרים את העובי והמידה של הבייגלה.

לפתוח כל כדור לנחש באורך מטר וקצת…
לגלגל לצורת לב.את הקצוות לקשור ולהדק לצדדים.
להבריש בביצה לקשט. להניח על תבנית עם נייר אפיה טיפה משומנת.
לאפות בתנור חם 210 מעלות עד הזהבה.

להוציא להמתין שזה מתקרר קצת כי רק אז זה יצא מהנייר אפיה.אם תנסו שזה חם תמצאו את הבייגלה דבוק ואז הוא עלל להיקרע.
אני מבינה שבא לכם לטעום ואיך יצא…קצת סבלנות.
להגיש לצד זעתר טיפה מלח גס.
לתייג אותי ולתת לי לשמוח שעוד מתכון שלי מיושם…

מאפי שמרים בייגלה רך וטעים בטירוף
רחל עינבספר המתכונים של
מתכון של

רחל עינב

120 מתכונים