Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

לבצק:
כף שמרים יבשים
ביצה
חצי כף סוכר
כוס מים פושרים
חצי קילו קמח
1 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית ועוד קצת לשימון
חצי כוס מי סודה (מוגז טוב).

למילוי:
3 חצילים קלויים על האש, לנקות להמליח לסנן נוזלים.
לקצוץ חופן פטרוזיליה, קוסברה שמיר בצל ירוק לב של סלרי דק דק
לערבב עם החצילים להוסיף מעט לימון, מלח, פלפל חריף לפי הטעם.

ללוש את כל חומרי הבצק , למעט המלח, לבצק רך, לפניי הסוף להוסיף את המלח,ללוש עוד קצת, לשמן מעט, ולעטוף להתפחה של שעה.

לקמח משטח, לקרוץ כדורים (15 יחידות קטנות)
לרדד לעובי חצי סמ, לפזר מלית, לכסות להתפחה של 15 דקות , לחמם תנור ל 200 מעלות,
לפניי האפיה למרוח חלמון ביצה בקצוות המאפה,
להכניס את התבנית , להוריד חום ל 180 לאפות בערך 10-12 דקות.
איך שהן יוצאות למרוח שמן זית.

אפשר גם על מחבת חמה מאוד עם מעט דמן
ואפשר להוסיף לגבינה תוספות ירק.