Share with:


חלבי

אופן הכנה

/ליאור שרף

מצרכים:
500 גרם קמח לחם
25 גרם שמרים טריים
50 גרם סוכר
10 גרם מלח
250 גרם חלב פושר
50 גרם חמאה מומסת
ביצה

לקיפול:
100 גרם חמאה או חמאת שקדים מומסת

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את החמאה והחלב מפוררים את קוביית השמרים פנימה …..מערבבים
מוסיפים מלח סוכר וביצה מערבבים היטב לתערובת אחידה …
את התערובת הנוזלית שופכים על הקמח בקערת מיקסר ולשים כעשר
דקות….
הבצק רך גמיש מעט דביק ….
מתפיחים כשעה וחצי …
מחלקים לתשעה כדורים שווים (שוקלים את הבצק ומחלקים בהתאם ..בערך 100 גרם ליחידה)
מניחים לעשר דקות מנוחה …
פותחים כל כדור למלבן דק מורחים חמאה או חמאת שקדים סוגרים ומגלגלים לרולדה ( כפי שמצולם בסרטון) מניחים בתבנית בסדר של שלישיות (מצולם בסרטון) מתפיחים כחצי שעה מעבירים לתנור שחומם מראש 175 מעלות 25 דקות עד השחמה …..מורחים חמאה מומסת
ויאללה לצינתור…….
(המתכון המקורי גרמני …

לחמניות חמאה
נורית יונהספר המתכונים של
מתכון של

נורית יונה

507 מתכונים