Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

לאפות לצנן להקפיא
יוצאות טרי טרי בכל יום

לבצק
ק״ג קמח
כף סוכר
כף מלח
קוביית שמרים טריים 25 גרם
חצי ליטר מים פושרים
2 כפות דבש
חצי כוס שמן
2 חלמונים

ללוש את כל החומרים ביחד למעט המלח והדבש.
את המלח והדבש נוסיף רק אחריי שהבצק התאחד להמשיך ללוש עוד דקה שתיים ה נעטוף בניילון ונשאיר להתפחה לשעה שלמה.
בתום שעה שלמה נוריד אוויר בעזרת ידיים משומנות מעט.
ללוש את הבצק לישה טובה מסיבית.
לעטוף ולהכניס למקרר למשך לילה.
למחרת נוציא את הבצק נניח על השיש למשך שעה. בתום שעה לחלק לכדורים במשקל 50 -70 גרם
ללוש כל כדור בתנועות סיבוביות
לקמח מעט ולהניח לתפיחה של חצי שעה.
לחמם תנור ל-200 מעלות .
נכין בקערית : חלמון ביצה , כפית נס קפה, כפית סוכר חום ,כפית מים לערבב הכל נמרח על הלחמניות כשהתנור חם נכניס את הלחמניות נוריד את הטמפרטורה ל-180 ונאפה עד להשחמה בערך 20 דק