כוס חד פעמי שתיה קרה
3 1/2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
1 ביצה
3 כפות סוכר
כוס מים פושרים כוס מדידה כפית מלח
1/4 כוס שמן
לציפוי
1 ביצה
שומשום
רוטב
חצי צרור פטרוזיליה
1/4 כוס שמן זית שש שני שום קצוץ כפית מלח לקצוץ את הפטרוזיליה להוסיף שמן להוסיף מלח את השום שהחלה מוכנה לשפוך על החלה מעדן
אופן ההכנה
בקערה גדולה נערבב את כל המצרכים לבצק נתחיל לגלוש לבצק רך ונעים שבע דקות נוציא את הבצק נסים בקערה נקיה נחסה את הבצק להכפלת הנפח שעה וחצי כעבור שעה וחצי נוציא את הבצק נרדד נגלגל על משטח מקומח ונקלה חלה נניח את החלה. בתבנית מרופדת עם נייר אפיה חצי שעה נכין את הבלילה של הביצה ונמרח מעל החלה מפזר מעל שומשום כעבור חצי שעה נאפה את החלה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חצי שעה עד הזהבה