Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק
500 גרם קמח מנופה
כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן שתיה קרה
כף גדושה חוויג לעוגיות
1/2 כף מלח
מים כמה שיכנס לבצק נוח לא דביק

הכנה
את הקמח השמרים הסוכר המלח החוויג להכניס למיקסר ולעבד
להכניס שמן ומים רק כמה שנכנס לבצק רך גמיש ונוח
ללוש כעשר דקות
להכניס לקערה משומנת קלות ,גם את פנים הבצק
לחצי שעת התפחה
להוציא את הבצק לחלק לחלקים שווים
לפתוח לעיגול יפה וגדול ולסגור היטב
לצורת כעכעת
הבצק נוח ויסגר יפה
להתפיח עוד כ35 דקות
להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות
עד קבלת צבע אדמדם יפה
הרייח בבית יהיה הורסס
להכין תה עם נענע או שיבה ולהתענג
בהצלחה
לקבוצה של "במטבח עם אירית הקונדיטורית"